Vitafood

  • Geplaatst op
Vitafood

Met trots introduceren wij VitaFood: smakelijke en voedzame biologische producten in handige, composteerbare portiebekers. Maak eens een keuze uit onze ontbijtproducten. Voeg alleen wat (soja, rijst- of kokos-) melk of yoghurt toe en geniet van een snelle maar uitgebalanceerde start van de dag. Deel ons assortiment VitaFood snacks met vrienden of collega’s. Geniet van een simpel klaar te maken warme lunch of diner, klaar is slechts 5 minuten. Met VitaFood krijg je waar voor je geld. Maar er is meer.

 

100% biologisch

Bij VitaFood gaan we voor 100% biologisch. We mixen, bakken, chocolateren en roosteren in eigen huis een brede selectie van noten, zaden, gedroogd fruit, graanvlokken en andere heerlijke producten. Waar mogelijk halen wij onze biologische grondstoffen direct bij de boeren in origine. Zo weten we dat de boeren een eerlijke prijs voor hun producten krijgen.

Onze recepten worden door bijzondere mensen gemaakt. Naast medewerkers van verschillende nationaliteiten werken er veel mensen bij ons met een afstand tot de arbeidsmarkt. Omdat we ons richten op wat iemand wél kan in plaats van op zijn of haar beperking, werken we met een heel diverse groep mensen. Zij maken met veel plezier en aandacht de producten van VitaFood.

 

100% composteerbaar

In alles wat we doen, streven we naar het beste. Daarom werken we er elke dag aan dat niet alleen onze producten 100% biologisch zijn, maar dat ook onze verpakkingen zo duurzaam mogelijk zijn.

De verpakkingen van VitaFood zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en zijn 100% composteerbaar. Hernieuwbaar betekent dat als je grondstoffen gebruikt, de bron eenvoudig kan worden aangevuld. Zo wordt de binnenkant van onze bekers van bio plastic van het zetmeel van planten gemaakt. En, geloof het of niet, de wikkels die rondom onze bekers zitten zijn gemaakt van landbouwafval van bijvoorbeeld rijst, granen of suikerriet. Dit afval bestaat uit de delen van de plant -zoals bladeren en stengels - die niet worden gebruikt bij de verwerking tot voedsel omdat ze niet geschikt zijn voor menselijke consumptie. Dit is in sommige gevallen wel 80% van de oogst. Wij zien dit niet als afval, maar als prachtige grondstof voor onze verpakking.

En dat is niet alles. Wij laten onze wikkels drukken door middel van waterloze offset. Tijdens dit drukprocedé wordt geen water meer gebruikt. Dit scheelt ongeveer 25.000 liter water per drukpers per jaar. Ook gebruiken wij gifvrije full colour bio inkt. Dit is de enige gecertificeerde cradle to cradle  drukinkt ter wereld.

 

Happy planet

Bij VitaFood zijn we blij dat we meewerken aan de oplossing om onze planeet weer happy te krijgen door te kiezen voor 100% biologisch en 100% composteerbaar. Aan de kant van de grondstoffen werken we zo nauw mogelijk samen met de boeren en hebben we speciale projecten in diverse landen. Aan de verpakkingskant werken we samen met vernieuwers in de verpakkingsindustrie om materialen te ontwikkelen en toe te passen die de houdbaarheid van onze producten garanderen maar met een minimale impact op onze planeet.

 

Happy you

Met VitaFood maak je een goede keuze. Onze producten maken we niet alleen van de beste kwaliteit biologische ingrediënten. We hebben ook goed nagedacht over de voedingswaarde en een juist evenwicht tussen de verschillende voedingsstoffen in de recepten. Dat proef je, dat voel je. Onze verpakkingsmaterialen brengen geen schade toe aan onze planeet. Daar zou je toch blij van moeten worden?

Bekijk het volledige assortiment

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »