Ahornsiroop* - C-grade

  • NL-BIO-01

* Afkomstig van gecontroleerd biologische teelt

€21,50 /kg Incl. btw
Aantal
Prijs/kg
Incl. btw
Prijs/doos
Incl. btw
22,7 kg
€21,50
€488,05
Ahornsiroop is ingedikt sap van de esdoornboom, d.m.v. verschillende processen wordt het ingedikt. Er is ongeveer 40 liter sap nodig voor 1 liter ahornsiroop

Read More

Ahornsiroop is ingedikt sap van de esdoornboom, d.m.v. verschillende processen wordt het ingedikt. Er is ongeveer 40 liter sap nodig voor 1 liter ahornsiroop. Het moet van een specifiek type esdoornboom komen die in vooral in Canada staan en een kleiner deel in de VS. De siroop heeft een licht caramelachtige smaak die ontstaat tijdens het indikken.
Dit natuurlijke zoetmiddel wordt niet geraffineerd en niet chemisch bewerkt. Bij ahornsiroop heb je een A, B en C graad. De aanduiding graad C betekent dat de siroop is verkregen uit een latere tap. Deze heeft een donkerder kleur, smaakt meer naar karamel en bevat meer mineralen dan de eerste twee graden. Ahornsiroop bevat weinig fructose, maar veel sucrose (glucose-fructose), waardoor het kan zorgen voor schommelingen in je bloedsuiker en een verhoogde insulineafgifte. Het bevat wel enkele goede mineralen, o.a. ijzer en calcium en vitamine B2. Zoals met vrijwel alle zoetproducten geldt hier dus ook: wel met mate gebruiken.

Ingrediënten:

Ahornsiroop*

Dit product is geproduceerd in een productieruimte waar ook noten,pinda's, sesam, tarwe en gluten worden verwerkt.

Non-EU Landbouw Canada

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »