Dadels - Deglet nour - zonder pit**

  • NL-BIO-01

**Afkomstig van gecontroleerd Fairtrade en biologische teelt.

€10,50 /kg Incl. btw
Aantal
Prijs/kg
Incl. btw
Prijs/doos
Incl. btw
5 kg
€10,50
€52,50
Onze dadels Deglet Nour komen uit Hazoua, in het verre zuidwesten van Tunesië, tegen de grens met Algerije. Daar ligt het bedrijf Beni Ghreb op vele uren rijden van Tunis door een steeds meer verlaten woestijnlandschap.

Read More

Onze dadels Deglet Nour komen uit Hazoua, in het verre zuidwesten van Tunesië, tegen de grens met Algerije. Daar ligt het bedrijf Beni Ghreb op vele uren rijden van Tunis door een steeds meer verlaten woestijnlandschap. Midden in deze woestijn ligt de Hazoua oase waar door een coöperatie van kleine boeren, GDABD, biologische dadels deglet nour worden verbouwd. Beni Ghreb verwerkt de dadels voor de boeren en assisteert ze niet alleen op het gebied van landbouw maar besteed ook aandacht aan de sociale omstandigheden.

De dadels worden biologisch-dynamisch verbouwd wat te merken is aan de fantastische kwaliteit van het product. Beni Ghreb koopt niet alleen de mooie, grote dadels van de boeren maar de hele oogst. Omdat wij niet alleen hele dadels verkopen maar met name veel dadelstukjes verwerken in onze mixen, worden er vanaf dit seizoen speciaal voor ons dadelstukjes gemaakt.

Beni Ghreb betaalt de coöperatie altijd vooruit zodat er inkomenszekerheid is voor de boeren. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het betalen van een eerlijk loon, verzekering van de medewerkers en transport voor met name de vrouwen van huis naar werk en omgekeerd. Door deze inzet zijn de dadels ook Fairtrade gecertificeerd.

De biologische deglet nour dadels zijn zoet en soepel van smaak. Ze zijn heerlijk als snack maar ook zeer geschikt om in allerlei gerechten te verwerken. Omdat onze deglet nour dadels al ontpit zijn ze ook geschikt als makkelijke snack. Omdat ze iets steviger en droger dan de Medjool dadels, zijn deze dadels ideaal om in allerlei recepten te gebruiken. Vooral in gebak komen dadels goed tot hun recht. Ze liggen bijvoorbeeld aan de basis van de traditionele Engelse sticky toffee pudding. Dadels worden ook vaak gebruikt als natuurlijk zoetmiddel. Als je ontpitte dadels blendt met een beetje water krijg je een soort dadelsiroop die je als zoetmiddel kunt toevoegen aan smoothies of andere gerechten. Medjoul dadels zijn rijk aan kalium, wat onder andere van belang is voor het goed functioneren van je spieren. Daarnaast bevatten ze veel voedingsvezels. Deze zijn essentieel voor een goede spijsvertering.

Ingrediënten:

Dadels**

Dit product is geproduceerd in een productieruimte waar ook noten,pinda's, sesam, tarwe en gluten worden verwerkt.

Non-EU Landbouw Tunesië

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »