Zonnebloemolie*

  • NL-BIO-01

* Afkomstig van gecontroleerd biologische teelt

€5,50 €7,10 /kg Incl. btw
Aantal
Prijs/kg
Incl. btw
Prijs/doos
Incl. btw
5 kg
€7,10
€35,50
Zonnebloemolie wordt geperst uit de pitten van de zonnebloem. De pitten bevatten ca. 45% olie. Het is een heldere, vrij dunne, vloeibare plantaardige olie, met veel vitamine E en een hoog gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren (omega 6 en 9).

Read More

Zonnebloemolie wordt geperst uit de pitten van de zonnebloem. De pitten bevatten ca. 45% olie. Het is een heldere, vrij dunne, vloeibare plantaardige olie, met veel vitamine E en een hoog gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren (omega 6 en 9). De olie heeft een lichtgele kleur, zachte, neutrale smaak en is tot een jaar houdbaar. Omdat ze ook goed bestand is tegen hitte, is ze enorm populair als bak- en frituurolie.
Om o.a. houdbaarheid van de olie te verlengen wordt de uitgeperste olie bewerkt. Deze bewerkte of 'geraffineerde' zonnebloemolie is niet alleen langer houdbaar, maar heeft ook een hogere rookgrens (zo'n 190 tot 230 graden Celsius). Bij grote hitte, zoals bij frituren, gaat wel veel van de voedingswaarde en gaan veel vitaminen verloren.

Ingrediënten:

Zonnebloemolie*

Dit product is geproduceerd in een productieruimte waar ook noten,pinda's, sesam, tarwe en gluten worden verwerkt.

EU Landbouw Italië

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »