Peulvruchten

Let op: op dit moment kun je via het snelbestellen alleen het grootste formaat van een product bestellen. Als je bijvoorbeeld 5 kg in plaats van 10 kg wilt bestellen, kun je op de productnaam klikken en daar het juiste formaat kiezen. We werken eraan om dit ook in het snelbestellen mogelijk te maken!

Adukibonen*
€6,40/kg
Adukibonen zijn klein en rood-bruin van kleur. Ze zijn vooral populair in de Aziatische keuken, en worden daar vaak gebruikt voor desserts en andere zoete gerechten.
Doos: 5 kg - €32,00
toevoegen
Bonen* - wit
€5,50/kg
Witte bonen zijn een veelzijdige toevoeging aan elke keuken. Ze blijven relatief stevig na het weken en koken, waardoor ze geschikt zijn voor allerlei gerechten, zoals stoofpotten en soepen.
Doos: 5 kg - €27,50
toevoegen
Bonen* - zwart
€5,30/kg
Deze relatief kleine en glanzende bonen zijn vooral populair in de Latijns-Amerikaanse keuken. De zwarte bonen hebben een stevige textuur, wat ze geliefd maakt als vleesvervanger.
Doos: 5 kg - €26,50
toevoegen
Kikkererwten*
€4,50/kg
De kikkererwt is misschien wel de meest gegeten boon ter wereld. Het is een uitermate veelzijdige boon onder andere de basis vormt voor falafel en humus.
Doos: 5 kg - €22,50
toevoegen
Limabonen*
€9,20/kg
Limabonen zijn grote, platte witte bonen. In de Verenigde Staten worden deze bonen, 'butter beans' genoemd, vanwege de romige textuur en rijke, boterachtige smaak. Ze komen goed tot hun recht in bonensalades of stoofpotjes.
Doos: 5 kg - €46,00
toevoegen
Linzen* - bruin
€4,38/kg
Bruine linzen zijn de meest voorkomende linzenvariant. Ze hebben een milde smaak en zijn geschikt voor allerlei gerechten waarbij de linzen hun stevigheid moeten behouden.
Doos: 5 kg - €21,90
toevoegen
Linzen* - Dupuy
€5,98/kg
Linzen zijn de eetbare zaden van linzenstruiken. Net als bonen en erwten zijn het peulvruchten. Ze komen voor in allerlei kleuren en varianten.
Doos: 5 kg - €29,90
toevoegen
Linzen* - groen
€4,38/kg
Groene linzen hebben een stevige, karakteristieke smaak. Deze linzen hebben de langste kooktijd, maar blijven goed stevig. Hierdoor zijn ze heel geschikt voor gebruik in salades of andere bijgerechten.
Doos: 5 kg - €21,90
toevoegen
Linzen* - zwart - beluga
€5,98/kg
Beluga linzen hebben hun naam te danken aan hun ronde vorm en het feit dat ze glanzen na het koken. Hierdoor lijken ze op beluga kaviaar. Deze linzen hebben een diepe, aardse smaak en behouden hun vorm goed tijdens het koken.
Doos: 5 kg - €29,90
toevoegen
Mungbonen*
€6,20/kg
Mungbonen zijn kleine, groene boontjes die vooral gebruikt worden in de Aziatische keuken. De bonen worden gebruikt in zowel hartige als zoete gerechten. Veel gerechten hebben als basis een pasta van gekookte mungbonen.
Doos: 5 kg - €31,00
toevoegen
Nierbonen* - rood
€6,20/kg
Rode nierbonen hebben hun naam te danken aan de vorm. Deze populaire bonen zijn vooral lekker in langzaam gekookte gerechten, zoals chili, waar ze de smaken van het hele gerecht kunnen opnemen.
Doos: 5 kg - €31,00
toevoegen
Pintobonen*
€7,20/kg
Pintobonen zijn te herkennen aan hun lichtbruine kleur met donkerbruine vlekken. Dat is ook waar de naam vandaan komt, want het Spaanse woord 'pinto' betekent gespikkeld. Ze zijn vooral populair in de Verenigde Staten en Mexico.
Doos: 5 kg - €36,00
toevoegen
Pagina 1 van 2
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »